VLAGGETJESDAG SCHEVENINGEN

“Er gaat niks boven een lekkere haring..”

Vlaggetjesdag Scheveningen staat elk jaar bol van feestelijke activiteiten, Scheveningse tradities, de Vlootschouw en natuurlijk heerlijke haring!

Progamma Vlaggetjesdag Scheveningen 2016

11:00 – 12:00 uur Openingsceremonie
Presentator Gert-Jan van den Ende, toespraken, uitreiking Gouden Haring en officiële opening
Lied: Vlaggetjesdaglied i.s.m. vissersvrouwenkoor

12:00 – 14:00 uur Shantykoren
Shantykoor Scheveningen, De Vlietzangers, ’t Heijdsevismaatjeskoor

14:00 – 15:00 uur DJ

15:30 – 16:30 uur Frank Sinatra en Micheal Buble

16:00 uur Uitslag “Raad het gewicht!”

16:30 – 17:30 uur The Clarks

Bereikbaarheid Vlaggetjesdag Scheveningen

Openbaar vervoer

De organisatie van Vlaggetjesdag raadt de bezoekers van Vlaggetjesdag aan om gebruik te maken van het Openbaar Vervoer. Hiervoor kunt u terecht op www.9292.nl.

Brommer / Fiets

Tijdens Vlaggetjesdag verzorgt Biesieklette een tweewielerstalling op het pleintje boven de RABObank tussen de Kaptein de Rijkstraat en de Van Bergenstraat tussen 09:00 – 19:30 uur.

De tarieven zijn:

Fiets: € 1,00

Brommer: € 1,80

Motor: € 2,50

Met de auto

Bereikbaarheid Vlaggetjesdag Scheveningen


Parkeergarages Scheveningen

Parkeren Scheveningen: www.centrumparkeren.nl/scheveningen

Bewonersbrief

Verder op deze pagina vindt u meer informatie voor omwonenden. Mocht u vragen hebben dan kunt u contact met ons opnemen via info@vlaggetjesdag.com. 

Historische trams (Tramstichting)

Gele en blauwe historische trams rijden op Vlaggetjesdag 2015de  route Scheveningen Haven (Opstappen vlakbij de kerk in de Keizerstraat)

De Tramweg – Stichting Werkgroep Scheveningen rijdt dit jaar weer haar traditionele Vlaggetjesdagroute van het Noorderstrand naar Scheveningen in een 15 minuten dienst.

We rijden van 11.00 uur t/m 17.00 uur vanaf het Noorderstrand en vanaf 11.20 uur t/m 17.20 uur vanaf Strand/ Keizerstraat/ Vuurtoren. We stopppen op alle tramhaltes langs deze route en u kunt meerijden met ons door uw hand op te steken. Dan aub instappen en -als mogelijk- gaan zitten, want de kaartverkoper komt in de tram naar u toe om u een kaartje te verkopen. Het kaartje wordt dan geknipt net als voor het laatst in 1965 dus al 50 jaar geleden.

Daarom hebben wij geen machinerie de trams voor de ov-chipkaarten en andere moderne kaartsystemen, die bestonden immers toen nog niet. Wij verkopen alleen maar enkele reizen á € 1,00 per reiziger (een kort traject tot bijvoorbeeld aan de Keizerstraat á € 0,50 per reiziger). Alle OV-chipkaarten, kortingskaarten en abonnementen zijn bij ons niet geldig. Daarvoor maakt u een rit bij ons in 1 van onze 80 tot 111 jaar oude trams of van de gele of van de blauwe tram. De opbrengst van de kaartverkoop gaat naar de restauratie en onderhoud van onze trams. En zoals vroeger: met gepast geld uw rit versneld.

Om uw parkeerproblemen en uw fileproblemen te voorkomen kunt u dus met de HTM naar Scheveningen-Kurhaus (lijnen 1, 9,21, 22, 23) of Noorderstrand (1, 9, 21, 23) komen, vanwaar wij u via de halte Keizerstraat door de Duinstraat naar de haltes Duinstraat/2e Binnenhaven, Vuurbaakstraat/ 1ste Binnenhaven en het Strand/ Keizerstraat- kerk kunnen brengen. Reizigers met lijn 21 moeten wel van de bushalte Kurhaus lopen, omdat wij niet op de bushalte mogen stoppen. Ten overvloede: uw OV-chip of OV-abonnement is niet geldig bij ons.

Voor verdere informatier zie: www.tramwegstichting.nl onder ‘Werkroep Scheveningen’ of uw e-mail bericht (om bijv. opname in onze rittenverzendlijst sturen) rit-ts-schev15@hotmail.com

Historische trams (Haags Openbaar Vervoer Museum-Exploitatie)

Ter ere van Vlaggetjesdag 2015, rijdt het Haags Openbaar Vervoer Museum met historische trams. Deze historische trams rijden via de hele route van tramlijn 11, tussen station Hollands Spoor en de haven van Scheveningen bij alle activiteiten van Vlaggetjesdag. De historische trams, velen wel 80 tot 90 jaar oud, brengen u naar de haven van Scheveningen. Hiermee wordt zelfs de reis naar Vlaggetjesdag toe een belevenis! De historische trams rijden tussen 10:00 en 17:00 elke 20 minuten en stoppen, op verzoek, bij alle haltes van tramlijn 11. Een kaartje kan in de tram bij de conducteur worden gekocht. Een enkele rit kost slechts €2 (alleen contant betalen). Voor detetailleerde informatie over de dienstregeling en traminzet, zie www.hovm.nl.