REWIRE Festival

"Jaarlijks festival voor avontuurlijke muziek"

€4,- korting tijdens Rewire 2017!

31 maart tot en met 2 april vindt de zevende editie van Rewire plaats op diverse locaties in de Haagse binnenstad. Rewire is een jaarlijks festival voor avontuurlijke muziek. Het festival presenteert een breed programma met de focus op hedendaagse elektronische muziek, neo-klassieke muziek, new jazz, experimentele pop, geluidskunst en multidisciplinaire samenwerkingsverbanden. Het programma bestaat uit speciale concerten, performances, een club programma, filmvertoningen, lezingen en workshops.

Jorplace geeft gasten tijdens dit festival een korting aan van €4,- p.p.p.n. Gebruik tijdens je boeking de code REWIRE om deze korting te ontvangen. 

Direct boeken met korting?

Rewire 2017

Onder andere artiesten zoals Jeff Mills & Tony Allen, Swans, Arca & Jesse Kanda, Slowdive, Forest Swords en Blanck Mass zijn bevestigd voor Rewire 2017!

Legendarische shoegaze-band Slowdive kondigde begin dit jaar aan terug te keren met een nieuw album, hun eerste release in 20 jaar. Slowdive was eind jaren ’80 en begin jaren ’90 een van de grondleggers van het gitaargeluid dat het het echoënde van The Jesus and Mary Chain vermengde met de atmosferische sound van van Brian Eno. Nu keert de band in de originele samenstelling terug op Rewire 2017, waar naast tracks van hun iconische releases Souvlaki, Just for a Day en Pygmalion veel nieuw materiaal verwacht kan worden.

Blanck Mass is het elektronische soloproject van Fuck Buttons mede-oprichter Benjamin Jonathan Powers. Powers vertaalt de krachtige geluidsmuur van Fuck Buttons naar stuwende beats en elektronica. Zijn derde album World Eater komt op 3 maart uit, een release vol protestmuziek waarin hij zijn afkeer tegen de huidige politieke ontwikkelingen uit.

De uit New York afkomstige artiest en schrijver Jace Clayton presenteert de Europese premiere van zijn Julius Eastman Memorial Dinner. Met piano, elektronica en spoken word brengt Clayton een eigenzinnig eerbetoon aan Julius Eastman – de onvoorspelbare,
homoseksuele, Afro-Amerikaanse componist die in de jaren ’70 en ’80 vernieuwde met minimalistische muziek vol politieke statements en provocaties.

AGF & Kubra Khademi presenteren op Rewire 2017 de wereldpremière van hun nieuwe performance. De samenwerking bestaat uit een combinatie van Khademi’s politiek geladen performance kunst en de geluidscomposities van AGF.

Het programma

VRIJDAG 31 MAART
– Slowdive
– Arca & Jesse Kanda
– Daniel Wohl + Slagwerk Den Haag + Matangi Quartet present Holographic
– Forest Swords
– Jessy Lanza
– Blanck Mass
– GAIKA
– Lorenzo Senni
– Zs
– Tirzah
– Horse Lords
– Gábor Lázár
– Pete Harden & Ensemble Klang
– Cloud Becomes Your Hand
– NAH
– Greg Fox
– Torus & Nikki Hock
– HOEK & Dieter Vandoren
– St. Cordell
– Trigger plays John Zorn’s Bagatelles

ZATERDAG 1 APRIL
– Swans
– Daniel Lanois ‘Instrumental steel AV’
– Helena Hauff
– Jace Clayton presents Julius Eastman Memorial Dinner
– AGF & Kubra Khademi
– Peter Zinovieff & Lucy Railton
– Wolf Eyes
– Pharmakon
– Croatian Amor
– SHXCXCHCXSH
– Moor Mother
– Aurora Halal
– Virginia Wing
– Waclaw Zimpel
– Carla dal Forno
– SØS Gunver Ryberg
– Kassel Jaeger
– Sex Swing
– Reckonwrong
– Kobe van Cauwenberghe
– Igor C Silva

ZONDAG 2 APRIL
– Jeff Mills & Tony Allen
– SUMS: Kangding Ray & Barry Burns (Mogwai)
– This Is Not This Heat
– These Hidden Hands
– Radian
– Jameszoo Quintet
– Sarathy Korwar
– Oliver Coates
– The Chi Factory
– Ryan Teague Ensemble
– DSR Lines

Wil je s'avonds blijven overnachten? Dat kan!