EVENEMENTEN SCHEVENINGEN

“Let's do this..”

Evenementen Scheveningen en Den Haag

Hieronder een overzicht van de leukste evenementen in Scheveningen en Den Haag. Bekijk ook deze handige pagina van This Is The Hague voor de leukste activiteiten.

Nieuwjaarsduik

Om de traditie van de Nieuwjaarsduik voort te zetten, duiken toch ieder jaar weer minstens 25.000 mensen de zee in op de eerste dag van het jaar. Wijd het mooie, nieuwe jaar ook in met een frisse duik in de ijskoude Noordzee langs de kust van Scheveningen! Is het koude water toch niks voor jou en ga je zelf het water liever niet in? Dan is het alsnog een hartstikke leuk gezicht om deze bibberende menigte te aanschouwen.

Parkpop

Parkpop is met gemiddeld 200.000 bezoekers één van de grootste gratis muziekfestivals van Europa. Het festival wordt georganiseerd in het prachtige Zuiderpark in Den Haag en zorgt elk laatste weekend van juni weer voor een mooie line-up van nationale en internationale artiesten. Naast bier, patat en popmuziek draait het hier voornamelijk om de gemoedelijke sfeer en de gezelligheid onder de grote variëteit aan bezoekers.

Red Bull Knock Out

De Red Bull Knock Out is een van de grootste internationale sportevenementen van Den Haag. Het Noorderstrand van Scheveningen is het decor van de zwaarste en grootste beachcross strandrace ter wereld. Er rijdt een recordaantal motorcrossers vanaf het noordelijk havenhoofd tot net voorbij de onlangs gerenoveerde pier en terug. Welke motorcrosser blijft het langst overeind en haalt de finish?

Volvo Ocean Race 2018

De beroemde Volvo Ocean Race is een  zeilwedstrijd om de wereld waar meerdere internationale teams aan meedoen. Elk jaar is de route anders en de kans is zeer aannemelijk dat de boten onze mooie Scheveningse kust passeren. Tijdens het aandoen van de kustplaats is er van alles te beleven in en om de haven van Scheveningen en het Zuiderstrandtheater.

Vuurwerkfestival Scheveningen

Het vuurwerkfestival is een super spectaculair evenement op het strand van Scheveningen. Twee weekenden lang presenteren acht verschillende landen hun spetterende vuurwerkshow voor de kust van Den Haag in de hoop de uiteindelijke winnaar te worden!

WK Beachvolleybal

Dit beachvolleybalevenement is niet zomaar een wedstrijdje volleyballen. Het WK voor dames- en herenteams wordt namelijk georganiseerd op een unieke en historische plek, de Hofvijver in de Haagse binnenstad. Een drijvend beachvolleybalveld, heb je dat wel eens eerder gezien? Midden in het hart van Den Haag werkt de wereldtop zich in het zweet op weg naar die felbegeerde titel.

AFAS Circustheater

Het AFAS Circustheater is een van de oudste theaters van Nederland en ligt vlakbij het strand in Scheveningen. Je kunt hierheen voor musicals, concerten, familievoorstellingen en andere theatershows. Ook zijn de prachtige foyers en zalen uitstekend geschikt voor zakelijke evenementen, zoals vergaderingen, congressen of presentaties.